HAYRİ ŞİŞLİOĞLU'NU EBEDİ ALEME UĞURLARKEN...

HAYRİ ŞİŞLİOĞLU'NU EBEDİ ALEME UĞURLARKEN...
Yazacak çok şeyim var ama aldığım vefat haberinin şaşkınlığı ile yaşadığım bir durgunluk var. Belki de meramımı tam ifade edemeyeceğim. Hayri Şişlioğlu, beyefendi bir insan, Şeyh Edebali'den Süleyman Çelebi'ye, oradan Şişlioğlu Ailesine kadar süren sohbetlerimizde kendisinden çok şey öğrendim. En önemlisi onun yüreğini ortaya koyuşu, samimiyeti onun tarih aşkına az bulunan bir nitelik kazandırıyordu. Selçukludan, İlhanlıya, Beylikler dönemine, Osmanlıya ve Cumhuriyete uzanan silsilede belli başlı ailelerin nasıl bir işlev gördükleri ve birbirleri ile akrabalıkları konuştuğumuz önemli konular arasındaydı. Özellikle 19 Aralık 1919'da başlayan Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'yi ziyaretinde Kayseri'nin ileri gelenleriyle yaptığı özel görüşmeler, Şişlioğlu Ailesinin Milli Mücadeleye yaptığı büyük maddi katkılar vb. konuları enine boyuna konuştuk ve bu görüşmelerden bazılarını küçük küçük de olsa kaleme aldım. Kendisi ise her ne kadar tevazu gösterse de en azından bizlere kitap olarak ölmez bir eser bıraktı. Kayseri'de böyle insanların çok nadir bulunuşu sebebiyle her zaman önplanda tutulacağını sanıyordum. Lakin Kayseri, nedense kendi insanını öne çıkarmıyor, kendi kültürünü ve medeniyetini mensubiyet bilinci taşıyan insanların eliyle ortaya getirmiyor. Sürekli taşıma suyla değirmen döndürmenin derdine düşmüş. Artık her şeye geç kaldığımız gibi Hayri Şişlioğlu'na da geç kaldığımızın farkına varacağımız zamanları yaşayacağız. Yüreğini Kayseri için ortaya koymuş, çok köklü bir aileden gelen bir güzel insanı kaybettik. Umarım bundan sonra onun hatırasına sahip çıkılır. Biz ondan razı olduk, Rabbim de razı olsun inşallah...

Hayrullah Adnan ŞİŞLİOĞLU (d. 1961- ö. 2020) Ruhu Şad Olsun!

‘Kuruluş Döneminin Fikir İnsanı Şeyh Edebali’’ (Dedesi) hakkında; araştırma ve eserlerine Ord. Prof. Dr. İsmail Hakkı UZUNÇAŞILI, Prof. Dr. Halil İNALCIK başta olmak üzere, araştırmacı ve akademisyenin destek vermiş olduğu, Şeyh Edebali’nin günümüzdeki mahdumu Sayın Hayrullah Adnan Şişlioğlu Hakka yürüdü.

Bilecik İlimiz Söğüt İlçesinde kurulan ''Söğüt Tarih Araştırma Düşünce ve Kültür Sanat Derneği'' Yönetim Kurulu Üyesiydi.

59 yaşında kalbine yenik düşerek aramızdan ayrıldı.

Hayrullah Adnan Şişlioğlu'na Allah'tan Rahmet, Yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ruhu Şad, Mekanı Cennet Olsun!

Yorumlar