Kayseri'nin Gururu Şehitlerimiz









51. Dursun ERGEN
Jandarma Er
1972 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. Anne adı Zekiye, baba adı Ahmet’tir. Tülay, Murat ve Gül isimlerinde kardeşleri vardır. Şehidimiz Dursun Ergen ortaokul mezunuydu ve Billur Hanımla evliydi. Rüya isimli bir kızı vardı. Siirt ili Tünekpınar Jandarma Karakolunda vatani görevini yaparken 1 Şubat 1992 tarihinde çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Ailesi Bünyan’da ikamet etmekte olup şehidimiz Bünyan İlçe Mezarlığına defnedilmiştir.

52. Duran DİLBAZ
Jandarma Astsubay Kıdemli Üst Çavuş
1965 tarihinde Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet beldesinde dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Hatice, babasının adı Recep’tir. Fatma, Kısmet, Hanife ve Hikmet isimlerinde kardeşleri vardır. Şehidimiz Duran Dilbaz, lise mezunuydu ve Fatma Hanım’la evli olup Recep ve Onur isimlerinde evlatları vardır. 16 Kasım 1992 tarihinde Mardin İl Jandarma Komutanlığında görev yaparken bomba patlaması sonucu şehit olmuştur. Kayseri Asri Mezarlığına defnedilmiştir.


53. Davut KARATAŞ
Jandarma Er
1952 yılında Yazılı köyünde doğmuştur. Anne adı Elmas, baba adı Rıza’dır. Fevzi, Nurhayat ve Şerife isimlerinde kardeşleri vardır. Şehidimiz, ilkokul mezunu olup Fevziye Hanım’la evliydi ve Mustafa ve Sevim isimlerinde evlatları vardı. 3 Ağustos 1973 tarihinde Hakkari ilinde kaçakçılarla çıkan çatışma sonucunda şehit olmuştur. Yazılı köyü mezarlığına defnedilmiştir.


53. Erdoğan YILDIZ
Piyade Er
1953 tarihinde Kayseri’nin Tomarza ilçesi Özlüce Kasabasında dünyaya geldi. Annesinin adı Hürü, babasının adı Fettah’tır. Hürü, Hamdi, Solmaz, Gülseren ve Ersoy isimlerinde kardeşleri vardır. 22 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekatı sırasında stratejik bir tepeye yapılan taarruz esnasında şehit olmuştur. İlkokul mezunu ve bekar olan şehidimiz, Kıbrıs’ta Lefkoşe Şehitliğine defnedilmiştir.

54.Emin URHAN
Jandarma Er
1982 yılında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde doğdu. Annesinin adı Hayriye, babasının adı Hasan’dır. 1982/3 tertip olarak başladığı vatani görevine Tunceli ilinde devam ederken 20 Mayıs 2003 tarihinde Gültepe mevkiinde çıkan silahlı bir çatışmada şehit olmuştur. Kayseri’nin Tomarza ilçesine defnedilmiştir.

55. Enes BEDİZ
Polis Memuru
1967 yılında Kayseri’nin Bünyan ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Resmiye, babasının adı Abdullah’tır. Lise mezunu olan şehidimiz, Fatma Hanım’la evliydi ve Şeyma ile Ahmet isimlerinde çocukları vardır. 28 Eylül 1994 tarihinde Erzincan ili Çağlayan kırsalında hain teröristlerle girilen silahlı çatışmada atılan bir el bombası neticesinde şehit olmuştur. Bünyan ilçe mezarlığına defnedilmiştir.

56. Emrullah SOLMAZ
Uzman Jandarma Çavuş
1969 yılında Nevşehir’in Avanos ilçesinin Üçkuyu köyünde doğdu. Annesinin adı Kadriye, babasının adı Hasan’dır. Arif ve Yaşar isimlerinde kardeşleri vardır. Astsubay okulunu bitiren şehidimiz bekardı. 31 Temmuz 1993 tarihinde Batman ilinde Kozluk mevkiinde vatan haini teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Ailesi Kayseri’de Belsin’de ikamet etmektedir ve şehidimiz de Kayseri’ye defnedilmiştir.

57. Erdal ÇAM
Jandarma Er
1970 yılında Kayseri’de doğmuştur. Annesinin adı Ayşe, babasının adı Mahmut’tur. Nimet, Mükremin, Nezahat, Mehmet ve Yasemin isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz, Dudu Hanım’la evliydi ve Hanifi ve Selda isimlerinde iki çocuğu vardır. 15 Mayıs 1991 tarihinde Şırnak ilinde birliğinde görev yaparken şehit olmuştur. Kayseri’de Güneşli Kasabasına bağlı Yüreğil köyüne defnedilmiştir.

58. Efkan CENGİZ
Jandarma Üsteğmen
1975 yılında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde doğdu. Anne adı Zeynep, baba adı Raşit’tir. Yaşar, Hasan, Erkan, Gürnaz, Demet, Ertan, Hakverdi ve Lütfiye isimlerinde kardeşleri vardır. Kara Harp Okulu mezunu olan şehidimiz bekardı. 2 Ekim 1998 tarihinde Hakkari Yüksekova Özel Harekat Grup Komutanlığında  görev yaparken Yüksekova Yediveren Vadisi Mirdavut mevkiinde hain teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Mezarı Tomarza İlçesi İncili Köyü mezarlığındadır.

59. Emin ATEŞ
Piyade Er
1974 yılında Kayseri’nin Talas ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Şerifnaz, babasının adı Ahmet’tir. Ahmet, Cemal, Hasibe ve Nihal isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 6 Nisan 1995 tarihinde Kuzey Irak’ta Kato Dağı’nda hain teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Talas ilçesi Zincidere mezarlığına defnedilmiştir.

60. Ferhat DOĞAN
Jandarma Er
1975 yılında Kayseri’nin Develi ilçesi Çeten köyünde doğmuştur. Annesinin adı Şerife, babasının adı Recep’tir. 15.07.1996 tarihinde Tunceli ili Nazimiye ilçesinde hain teröristlerle çıkan silahlı çatışma sırasında şehit olmuştur.


61. Fahrettin ÖZGÜL
Polis Memuru
1950 yılında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde doğdu. Anne adı Fatma, baba adı Hacı Derviş’tir. Hakverdi, Aytekin ve Abdullah isimlerinde kardeşleri vardır. Ortaokul mezunu olan şehidimiz Döndü Hanım’la evliydi. Recep isminde bir oğlu vardır ve o da polis olarak görev yapmaktadır. 25 Aralık 1979 tarihinde Düzce Hendek’te geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Tomarza ilçesinde Köprübaşı köyü mezarlığına defnedilmiştir.

62. Feyzullah TOPALOĞLU
MSB Er
1964 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı’nda doğdu. Annesinin adı Müzeyyen, babasının adı Davut’tur. Gülsüm, Mustafa, Zeliha, İbrahim, Adem ve Halime isimlerinde kardeşleri vardır. Ortaokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 6 Mayıs 1985 tarihinde Van ili Erciş ilçesinde aracının devrilmesi sonucu şehit olmuştur. Ailesi Yunus Emre Mahallesinde ikamet etmektedir.

63. Fikret TUNÇ
Uzman Jandarma Çavuş
1973 yılında Kayseri’nin Akkışla ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Kamer, babasının adı Süreyya’dır. İbrahim ve Kezban isimli kardeşleri vardır. Uzman Çavuş Okulu Mezunu olan şehidimiz, Nuray Hanım’la evliydi ve Gözde isminde bir çocuğu vardır. 25 Ağustos 1996 tarihinde Bingöl ili Doludere köyünde hain teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Akkışla ilçesi mezarlığına defnedilmiştir.

64. Fatih YÖNTEM
Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş
1965 yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğdu. Annesinin adı Hatice, babasının adı Durmuş Ali’dir. Lise mezunu olan şehidimiz, Aynur Hanımla evliydi ve Gizem isminde bir çocuğu vardır. Şehidimizin Mustafa, Şerife, Faruk ve Seyit isimlerinde kardeşleri vardır. 15 Nisan 1992 tarihinde Mardin ili Savur mevkiinde hain teröristlerce pusuya düşürülerek şehit olmuştur. Yahyalı ilçesinde İsmet Mahallesi Mezarlığına defnedilmiştir.

65. Fuat VURGAN
Piyade Astsubay Çavuş
1970 yılında Kayseri’de doğdu. Annesinin adı Sebahat, babasının adı Yusuf’tur. Fatma ve Mustafa isimlerinde iki kardeşi vardır. Çankırı Astsubay Hazırlama Okulu mezunu olan şehidimiz, bekardı. 15 Aralık 1993 tarihinde Batman ili Sason ilçesi Acar köyü civarında hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştur. Kayseri Şehitlik Mezarlığına defnedilmiştir.

66. Faruk ŞAHİNKAYA
Jandarma Er
1979 yılında Kayseri’de doğdu. Anne adı Necla, baba adı Faruk’tur. Ortaokul mezunu olan şehidimiz, bekardı. 17 Eylül 1999 tarihinde Şırnak ili Uludere ilçesinde Ballı mevkiinde mayına bastığı için şehit olmuştur. Kayseri’de defnedilmiştir.

67. Fevzi İLHAN
Jandarma Er
1943 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu.  Anne adı Huri, baba adı Bekir’dir. Nafi isimli bir kardeşi vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz, Hatice Hanım’la evliydi ve Asker, Huri ve Şerife isimlerinde üç çocuğu vardır. 11 Kasım 1964 tarihinde İstanbul’da görevi esnasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olmuştur.

68. Fatih KARAKILIÇ
Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş
1969 yılında Kayseri’nin Talas ilçesinde doğdu. Annesinin adı Hatice, babasının adı Burhanettin’dir. Yasemin, Mehmet ve Selçuk isimlerinde kardeşleri vardır. Ankara Jandarma Astsubay Okulu mezunu olan şehidimiz, bekardı. 16 Eylül 1993 tarihinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görevli iken Çukurca’da çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Talas İlçesinde aile mezarlığına defnedilmiştir.

69. Faik DOĞAN
Piyade Komando Er
1975 yılında Kayseri’nin Talas ilçesine bağlı Kepez köyünde doğdu. Annesinin adı Selvi, babasının adı Mithat’tır. Hamza, Navruz, Harun ve Ramazan isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz, Hatice Hanımla evliydi. 3 Nisan 1997 tarihinde Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen bir operasyon sırasında şehit olmuştur. Kepez köyü mezarlığına defnedilmiştir.

70. Fatih BEDİR
Jandarma Uzman Çavuş
1971 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. Baba adı Ömer, anne adı Eşe’dir. Fadime, Halil, Sezgin, Murat, Hasan, Naciye, Naci, Bünyamin ve Ercan isimlerinde kardeşleri vardır. Afyon İl jandarma Okulu mezunu olan şehidimiz, bekardı. 8 Ağustos 1991 tarihinde Bingöl ili Ilıcalar mevkiinde çıkan çatışmada şehit olmuştur. Pınarbaşı İlçesi Mezarlığı’na defnedilmiştir.

71. Fatih DUMAN
Jandarma Uzman Çavuş
1978 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. Annesinin adı Sultan, babasının adı Orhan’dır. 23.09.2004 tarihinde Tunceli ili Çemişkezek ilçesinde görev yaparken elektrik çarpması sonucu şehit olmuştur.


73. Hakan ÇİFTÇİ
Jandarma Er
1980 yılında Kayseri’de doğmuştur. Annesinin adı Hacer, babasının adı Mehmet’tir. 19.03.2001 tarihinde Van ili Erciş ilçesinde vatani görevini yaparken barfiks sporu esnasında kale direğinin boynuna düşmesi sonucu şehit olmuştur.

74. Hasbi GÜMÜŞ
Polis Memuru
1960 yılında Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde doğdu. Annesinin adı Fatma, babasının adı İbrahim’dir. Güllü Hanımla evliydi. 21.09.1990 tarihinde Ordu ili Ünye ilçesinde görevi başındayken ekip otosuna kamyon çarpması sonucu şehit olmuştur.

75. Hakan KELEŞ
Jandarma Onbaşı
1983 yılında Kayseri’de doğdu. Annesinin adı Gülten, babasının adı Hacı’dır. 07.11.2004 tarihinde Tokat ili Erba ilçesinde vatani görevini yaparken pompalı tüfek ile ateş edilmesi sonucu şehit olmuştur.

76. Hatem UZUNOĞLU
Piyade Er
1973 tarihinde Kayseri’nin Talas ilçesine bağlı Kepez köyünde doğdu. Annesinin adı Emine, babasının adı Aydemir’dir. İlkokul mezunu ve bekardı. 13.08.1994 tarihinde Bitlis ili Mutki ilçesinde bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar sırasında şehit düşmüştür.

77. Hayrullah DÜNYA
Piyade Er
1974 yılında Kayseri’nin Hisarcık beldesinde doğmuştur. Annesinin adı Hikmet, babasının adı İsmail’dir. Lise mezunu ve bekardı. 19.12.1994 tarihinde Şırnak ili Cudi Dağı’nda nöbet esnasında hain teröristlerin ateş etmesi sonucu şehit olmuştur.

78. Haluk SARIBAL
Jandarma Onbaşı
1978 yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğdu. Annesinin adı Meryem, babasının adı Mehmet’tir.  İlkokul mezunu ve bekardı. 10 Mart 1999 tarihinde Şırnak ili İkizce’de hain teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Yahyalı ilçesine defnedilmiştir.

79. Hayrullah POLAT
Polis Memuru
1962 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. Anne adı Selbi, baba adı Kadir’dir. Lise mezunu olan şehidimizin 8 kardeşi vardır. Elif Hanımla evliydi ve Tuğçe isimli bir kızı vardır. 29 Ekim 1998 tarihinde Bingöl ilinde hain teröristler tarafından pusuya düşürülmüş ve çatışmada şehit olmuştur.

80. Haldun ATEŞ
Piyade Komando Çavuş
1973 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Annesinin adı Güllü, babasının adı Ali’dir. Beyhan ve Akgün isimlerinde iki kardeşi vardır. Meslek lisesi mezunu olan şehidimiz bekardı. 9 Ağustos 1994’te Hakkari ili Beytüşşebap İlçesinde hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştur. Develi İlçesi Asri Mezarlığı’na defnedilmiştir.

81. Hacıbey KAYA
Polis Memuru
1961 yılında Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde doğdu. Annesinin adı Yadigar, babasının adı Mehmet’tir. Ahmet ve Neslihan isimlerinde iki kardeşi vardır. Lise mezunu olan şehidimiz, Gülhanım’la evliydi ve İzzet ve Yadigar isimlerinde iki çocuğu vardır. 05 Nisan 1991 tarihinde İstanbul’da Beşiktaş Ihlamurdere’de göreve giderken arkasından vurularak şehit olmuştur. Sarıoğlan Aile Mezarlığına defnedilmiştir.

82. Hasan COŞKUN
Bekçi
1952 yılında Sivas’ın Gemerek ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Hatun, babasının adı Seyit’tir. İlkokul mezunu olan şehidimiz Dürdane Hanımla evliydi ve Cengiz, Şeref ve Şükrü isimlerinde üç çocuğu vardır. 17 Eylül 1984 tarihinde Kayseri’de alkollü bir sürücünün arabayla kendisine çarpması sonucu şehit olmuştur. Sızır Kasabası mezarlığına defnedilmiştir.

83. Halil TUNÇ
Uzman Jandarma Komando Çavuş
1966 yılında Kayseri’nin Sarız ilçesinde doğdu. Annesinin adı Lütfiye, babasının adı Mehmet’tir. Yüksel, Galip, Ali, Mustafa, Erol, Hakan ve Yasin isimlerinde kardeşleri vardır. Uzman Çavuş Okulu Mezunu olan şehidimiz, bekardı. 23 Aralık 1996 tarihinde Şırnak’ta yol kontrol görevinde el bombasının patlaması sonucu şehit olmuştur. Kayseri’nin Sarız ilçesine defnedilmiştir.

84. Hakan TÜRK
Jandarma ER
1977 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. Annesinin adı Gülderen, babasının adı Galip’tir. Yasemin ve Handan isimlerinde iki kardeşi vardır. Meslek Lisesi mezunu olan şehidimiz, bekardı. 05 Haziran 1998 tarihinde Gümüşhane ilinde vatani görevini yürütürken arkadaşı tarafından vurularak şehit olmuştur. Kayseri Şehitliğine defnedilmiştir.

85. Harun YARARBAŞ
Jandarma Komando Er
1975 yılında Kayseri’nin Talas ilçesinde doğdu. Annesinin adı Nemciye, babasının adı Süleyman’dır. İlkokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 7 Temmuz 1996 tarihinde Hatay ili Dörtyol İlçesi Payas Fındıklı civarında hain teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Talas ilçesi Çevlik köyü mezarlığına defnedilmiştir.

86. Halim BULUT
Astsubay
1971 yılında Kayseri’de doğdu. Annesinin adı Ümran, babasının adı Ali’dir. Haldun, Hulusi, Ünal ve Haluk isimlerinde kardeşleri vardır. Lise mezunu olan şehidimiz, Seyhan Hanım’la evli idi. 1 Aralık 2003 tarihinde Mardin ili Midyat ilçesinde içinde bulunduğu aracın mayına basması sonucu şehit olmuştur.

87. Hacı AYDINCI
Jandarma Komando Er
1971 yılında Kayseri’nin Hacılar ilçesinde doğdu. Annesinin adı Emine, babasının adı Ahmet’tir. Nermin, Zekiye, Ayşe, Serkan ve Samet isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 7 Temmuz 1995 tarihinde Siirt ili Okçular mevkiinde hain teröristler ile çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Hacılar ilçesinde aile mezarlığına defnedilmiştir.

88. H.Sait DÖNMEZ
Piyade Er
1975 yılında Kayseri’de doğdu. Annesinin adı Esma, babasının adı Kahraman’dır. Serdar, Serkan ve Zekeriya isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 26 Temmuz 1996 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesinde vatani görevini yaparken hain teröristlerle çıkan çatışma sırasında şehit olmuştur. Kayseri Şehitliğine defnedilmiştir.

89. H.İbrahim YILMAZ
Jandarma ASTS Üstçavuş
1968 yılında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde doğdu. Annesinin adı Emine, babasının adı Ali’dir. Abdullah, Veysel ve Ümit isimlerinde kardeşleri vardır. Astsubay Okulu mezunu olan şehidimiz, Emine Hanım’la evliydi ve Kübra ve H.İbrahim isimlerinde çocukları vardır. 1 Eylül 1994 tarihinde Siirt ili Şirvan İlçesi Cevizli mevkii Berfetin Tepesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Kayseri Şehitliğine defnedilmiştir.
90. Hakan SALMA
Piyade Komando Er
1980 yılında Kayseri’de doğdu. Annesinin adı Ayşe, babasının adı Ahmet Turan’dır. İlkokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 14 Temmuz 2001 tarihinde Tunceli ili Ovacık bölgesinde icra edilen bir operasyonda şehit olmuştur.

91. Hüseyin KÖSE
Polis Memuru
1973 yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğdu. Annesinin adı Emine, babasının adı Abdullah’tır. Lise mezunu olan şehidimiz, bekardı. 7 Nisan 1999 tarihinde Ardahan ilinde geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde defnedilmiştir.

92. Harun BATI
Jandarma Er
1969 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Annesinin adı Hanife, babasının adı İsmail’dir. Nurullah isimli bir kardeşi vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz, Emine Hanım’la evliydi ve Kader isimli bir çocuğu vardır. 21 Haziran 1989 tarihinde Şırnak’ta görevden gelirken girdikleri bir çatışma esnasında şehit olmuştur. Develi ilçesi Yaylacık köyüne defnedilmiştir.

93. Hikmet GÜLNAR
Jandarma Komando Er
1967 yılında Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde doğdu. Annesinin adı Hatice, babasının adı Nuri’dir. Fatma, Muammer, Kenan, Emine ve Şenay isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 23 Temmuz 1988 tarihinde Diyarbakır ili Lice ilçesinde göreve giderken trafik kazası sonucu şehit olmuştur.  Sarıoğlan ilçesi Ömerhacılı köyüne defnedilmiştir.

94. İdris ÖZTÜRK
Er
1971 yılında Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde doğdu. Annesinin adı Fadime, babasının adı Fevzi’dir. 29.12.1991 tarihinde Kayseri’de Zincidere’de kazaen vurularak şehit olmuştur.

95. İhsan KEMİK
Piyade Er
1970 yılında Kayseri’de doğdu. Annesinin adı Döndü, babasının adı Ali’dir. Lise mezunu olan şehidimiz, 14.09.1994 tarihinde Şırnak ilinde hain teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olmuştur.

96. İsmet DUMAN
Piyade Er
1983 yılında Kayseri’nin Develi ilçesi Köseler köyünde doğdu. Annesinin adı Döndü, babasının adı Çerkez’dir. Bekar olan şehidimiz, 11 Eylül 2003 tarihinde Tokat ilinde eğitim esnasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve beyin ameliyatı geçirmiş, kurtarılamayarak şehit olmuştur.

97. İsmail OTURAK
Piyade Er
1963 yılında Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde doğdu. Annesinin adı Emine, babasının adı Hasan’dır. Hüseyin, Mustafa, Hatice ve Fatma isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 16 Haziran 1984 tarihinde Muş-Tatvan karayolunda geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Yeşilhisar ilçe mezarlığına defnedilmiştir.

98. İzzet BÖLÜKBAŞI
Piyade Onbaşı
1971 yılında Kayseri’nin Gesi kasabasında dünyaya geldi. Annesinin adı Yaşar, babasının adı Mustafa’dır. Yılmaz ve Şükran isimlerinde iki kardeşi vardır. Ortaokul mezunu olan şehidimiz bekardı. 3 Şubat 1992 tarihinde Şırnak ilinde görevli iken Görmeç mevkiinde çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Gesi Asri Mezarlığına defnedilmiştir.

99. İsmail OĞUZ
Piyade Er
1979 yılında Kayseri’de doğdu. Annesinin adı Safiye, babasının adı Ali’dir. Erkan, Ahmet, Müşerref ve Hanım isimlerinde kardeşleri vardır. Bekar olan şehidimiz, 19 Şubat 2000 tarihinde Hatay ili İskenderun ilçesinde vatani görevini yaparken silah kazası sonucu şehit olmuştur. Kayseri Şehitler Mezarlığına defnedilmiştir.

100. İsmet ÖZDEMİR
Jandarma Er
1970 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Annesinin adı Dürdane, babasının adı Yaşar’dır. Süleyman, Yusuf, Sevda ve Leyla isimlerinde kardeşleri vardır. Şehidimiz ilkokul mezunu olup evlenip boşanmıştı ve bu evlilikten bir çocuğu vardı. 25 Ekim 1991 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada terhisine beş gün kala şehit olmuştur. Develi ilçesi Hoşça köyüne defnedilmiştir.


Yorumlar