Kayserili şehitlerimiz & Kayseri'nin Gururu Şehitlerimiz











1. Ahmet DURAN
Polis Memuru

Ahmet Duran, 1961 yılında Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinde dünyaya gelmiştir. Anne adı Adeviye, baba adı İbrahim’dir.
Hatice Hanım’la evli olan Ahmet Duran, 09.06.2001 tarihinde Kayseri’de PMY okulunda nöbet tutarken ısınma amacıyla ateş yakılması sonucu zehirlenerek şehit olmuştur.

2. Ali ERDEM
Jandarma Er
1971 yılında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde doğan Ali Erdem’in anne adı Cennet, baba adı ise H.Mustafa’dır. Kahraman askerimiz 25.10.1991 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesi kırsalında hain teröristlerle girilen çatışma esnasında şehit olmuştur.

3. Ahmet KARAHAN
Jandarma Onbaşı
Ahmet Kahraman 1972 yılında Sivas ili Gemerek ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Emine, babasının adı Demir’dir. Kayseri’de Mevlana Mahallesinde ikamet etmekte olan Ahmet Karahan, lise mezunuydu. Diyarbakır Özel Harekat Birliğinde vatani görevini yaparken 09.04.1999 tarihinde Batman ili Gercüş ilçesinde bölücü teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur.  Şehidimizin Bülent ve Levent isimlerinde iki erkek kardeşi vardır.

4. Ahmet SUNGUR
Jandarma Çavuş
1963 yılında Kayseri ili Akkışla ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Sungur, ortaokul mezunu ve bekardı. Annesinin adı Kezban, babasının adı ise Hasan’dır. Ahmet Sungur, 28.10.1984 tarihinde Mardin’de Boğazlıyan mevkiinde kaçakçılığın men ve takibi esnasında trafik kazası sonucu şehit olmuştur.

5. Ali ALAN
Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş
1956 yılında Kayseri ili Erkilet beldesinde doğmuştur. Anne adı Fatma, baba adı Turan’dır. Astsubay okulu mezunudur ve sicil numarası 1978/13’tür. Suna Hanımla evlenen şehidimizin Turan ve Tülay isimli iki evladı vardır.
11 Aralık 1989 tarihinde Ağrı ili Eleşkirt ilçesinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehitlik mertebesine ermiştir. Erkilet Mezarlığına defnedilmiştir.

6. Adem KOYUNCU
Piyade Çavuş
1965 yılında Kayseri ili Yahyalı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Anne adı Havva, baba adı Mustafa’dır. 241. Piyade Alayı’nda vatani görevini yaparken 24 Eylül 1986 tarihinde Mehmetçik Tatbikatı sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olmuştur. Şehidimiz Adem Koyuncu bekardı. Osman ve Mehmet isimli iki erkek kardeşi vardır. Yahyalı Asri Mezarlığına defnedilmiştir.

7. Ahmet AKSAN
Er
1975 yılında Pınarbaşı ilçesi Beserek köyünde dünyaya gelen Ahmet Aksan’ın anne adı Bediriye, baba adı ise Necmettin’dir. Kayseri’de ikamet eden şehit Ahmet Aksan, bekardı ve vatani görevini Balıkesir Ordu Okulu Eğitim Merkezinde yapmaktaydı. 3 Mayıs 1995 tarihinde Ankara-Kayseri karayolunda geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit oldu.

8. Ahmet BAŞPINAR
Piyade Er
Ahmet Başpınar, 1975 yılında Kayseri ili Kıranardı beldesinde dünyaya geldi. İlkokul mezunu olan şehidimizin anne adı Hatice, baba adı Rıfat’tır. Mustafa, Ali, Ayşe ve Songül isimlerinde dört kardeşi vardır. Bekardı. Başpınar Ailesi, Kayseri’de Hürriyet Mahallesinde ikamet etmektedir.
Ahmet Başpınar, 15 Haziran 1997 tarihinde Şırnak ili Akdizgin mevkiinde hain teröristlerle girdiği çatışmada şehit olmuştur. Kıranardı mezarlığına defnedilmiştir.

9. Ayhan IŞIK
Piyade Er
Ayhan Işık, 1977 yılında Kayseri ili Bünyan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Bünyan’da ikamet eden şehidimizin anne adı Ayten, baba adı ise Yıldırım’dır. 3 Temmuz 1999 tarihinde Şırnak ili Akdizgin mevkiinde hain teröristlerle yapılan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Bünyan ilçe Mezarlığına defnedilmiştir.

10. Ali ALTUN
Hava Pilot Yüzbaşı
1950 yılında Kayseri ili Sarız ilçesinde dünyaya gelen Ali Altun, aslen Çağşak köyündendir. Anne adı Fatma, baba adı Habip’tir. Ali Altun bekardı ve Diyarbakır 4. Ana Jet Üssü Öğret. Sb.Tab.Komutanlığında görevliydi. 13 Eylül 1979 tarihinde uçağının düşmesi neticesinde şehit olmuştur. Sarız ilçesi Çağşak köyü mezarlığına defnedilmiştir.

11. Avni KUMLU
Polis Memuru
Kayseri ili Pınarbaşı ilçesinde 1947 yılında doğmuştur. Avni Kumlu’nun anne adı Selver, baba adı Ahmet’tir. Solmaz Hanım’la evliydi ve Seçil ve Seçkin isminde iki çocuğu vardır. Lise mezunu olan şehidimiz, 22 Mart 1979 tarihinde Adana ilinde sol ve sağ örgüt militanlarının çatışması esnasında görevi başında vurularak şehit olmuştur. Asım isminde bir kardeşi bulunan şehidimizin ailesi de Mevlana mahallesinde oturmaktadır. Mezarı Pınarbaşı ilçesi Büyük Karamanlı köyündedir.

 12. Ahmet ERASLAN
Er
1982 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Ahmet Eraslan’ın anne adı Hayriye, baba adı Ali’dir. Hüseyin, Hüsniye ve Serdar olmak üzere üç kardeşi vardır. Şehidimiz, lise öğrenimini terk etmişti ve bekardı. Vatani görevini Erzurum Aşkale’de yaparken 31.10.2002 tarihinde kablo makarasının çarpması sonucu şehit olmuştur.

13. Ali BERKİL
Jandarma Er
20.11.1971 tarihinde Kayseri ili Sarıoğlan ilçesi Gaziler kasabasında dünyaya gelen Ali Berkil’in anne adı Asiye, baba adı Osman’dır. Fatma, Ümüş, Şerif, Mehmet, Hasan, Kahraman ve Seval olmak üzere altı kardeşi vardır. Şehidimiz ilkokul mezunu ve bekardı. 18.03.1992 tarihinde Muş ili Malazgirt ilçesinde 200 yataklı Askeri Hastanede nöbetçi iken kazaen silahla vurularak şehit olmuştur.

14. Ali TUĞRAL
Polis Memuru
1946 yılında Nevşehir ili Kozaklı ilçesinde doğmuştur. Ankara Polis Okulu mezunudur ve sicil numarası 86784’tür. Anne adı Fatma, baba adı Mehmet’tir. Ayşe Hanım’la evli olan şehidimizin Duran ve Mehmet isimli iki çocuğu vardır. 17 Aralık 1995 tarihinde Ankara’da HADEP’liler tarafından başına aldığı darbe esnasında kalp krizi geçirmiş ve şehit olmuştur. Ailesi, Kayseri’de Yenidoğan Mahallesinde ikamet etmektedir.

15. Abdi ALTEMEL
Jandarma Onbaşı
1976 yılında Kayseri’nin Bünyan ilçesinde doğmuştur. Anne adı Solmaz, baba adı Ali’dir. Ahmet, Güleser ve Murat isimlerinde üç kardeşi vardır. Ortaokul mezunu olan şehidimiz, bekardı. 22 Haziran 1997 tarihinde Afyon ili Çay ilçesi Jandarma Karakolunda nöbetçi çavuş olarak görevli iken arkadaşları tarafından başından vurulmuş ve şehit olmuştur. Ailesi Bünyan ilçesi Akmescit beldesindedir.

16. Aytekin DEMİR
Onbaşı
1969 yılında Kayseri’de dünyaya gelmiştir. Anne adı Nimet, baba adı Ali’dir. Seyfettin isimli bir kardeşi vardır. Zümrüt Hanım’la evli olan şehidimizin Ali ve Gamze isimli iki çocuğu vardır.
9 Ağustos 1991 tarihinde Diyarbakır ili Ergani ilçesinde bir başkası tarafından yaralanmış ve şehit olmuştur. Mezarı Düver köyündedir.

17. Ahmet İNCİ
Ulaştırma Er
1972 yılında Kayseri ili Yeşilhisar ilçesinde doğmuştur. İlkokul mezunu ve bekardı. Anne adı Rafet, baba adı Osman’dır. Mehmet ve Pembe isimlerinde iki kardeşi vardır. 5 Ekim 1993 tarihinde Şırnak ili Yaylatepe mevkiinde hain teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Mezarı Kartal Şehitliğindedir.

18. Ali KIVANÇ
Jandarma Komando Er
1976 yılında Kayseri’nin İncesu ilçesinde dünyaya geldi. Anne adı Fatma, baba adı Durmuş’tur. Emine, Sare, Bekir ve Mustafa isimlerinde dört kardeşi vardır. Şehidimiz ilkokul mezunuydu ve bekardı. 1976/3 tertip olarak vatani görevini Şemdinli’de yaparken 18 Temmuz 1997 tarihinde Dağlıca’da yapılan bir operasyonda hain teröristlerle girilen çatışmada şehit olmuştur. İncesu İlçesi Süksün beldesi mezarlığına defnedilmiştir.

19. Ali SEVEN
Paraşütçü Piyade Uzman Çavuş
1970 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Lise mezunudur ve evlidir. Baba adı Sefer, anne adı Habibe’dir. Kezban, Emine, İsmail, Şükran, Hatice, Yusuf, Veysel ve Aynur isimlerinde sekiz kardeşi vardır. Semra Hanımla evlenmişti ve Çağrı isminde bir oğlu vardır. Ailesi Osman Kavuncu Caddesinde ikamet etmektedir. Paraşüt atlayışı sırasında yere başını çarpmış ve yaralanmış; Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavisi devam ederken 16 Mart 1999 tarihinde şehit olmuştur. Kayseri Asri Mezarlığına defnedilmiştir.

20. Adem SOYDAN
Piyade Komando Çavuş
1971 Yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Anne adı Hatice, baba adı Abdullah’tır. İsmail, Saniye, İbrahim, Fazlı, Fatma, Emine, Yusuf  olmak üzere yedi kardeşi vardır. 1 Şubat 1992 tarihinde Şırnak ili Görmeç mevkiinde çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Yahyalı ilçesi Kayacık Mahallesi Mezarlığına defnedilmiştir.

21. Abdullah ŞANLI
Piyade Uzman Çavuş
1971 yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Ayşe, babasının adı Ali’dir. Hatice, Emin, Hülya, Mehmet, Sema ve Resul isimlerinde kardeşleri vardır. Lise mezunu ve bekar olan şehidimiz, 27 Ekim 1994 tarihinde Tunceli ili Kutudere mevkiinde yapılan bir operasyon sırasında hain teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Yahyalı ilçesi Kavacık Mezarlığına defnedilmiştir.

22. Ali Osman YILDIRIM
Polis Memuru
1943 yılında Kayseri’nin Felahiye ilçesinde doğmuştur. Anne adı Fikriye, baba adı Halil’dir. Meliha Hanım’la evlenen Yıldırım’ın Handan ve Güldan isimlerinde iki evladı vardır. 2 Ocak 1981 tarihinde Gaziantep İli Nizip İlçesinde görevi esnasında geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit olmuştur.

23. Abdullah YÜKSEL
Piyade Er
1976 yılında Niğde ilinde doğmuştur. Annesi Müşerref, babası Emrullah’tır. Talat ve Hatice isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu ve bekar olan Şehidimiz, Hakkari ilinde vatani görevini yapmakta iken yıldırım düşmesi sonucu şehit olmuştur. Mezarı Niğde’dedir, şehidimizin ailesi Kayseri’de 19 Mayıs Mahallesinde ikamet etmektedir.

24. Ahmet BOZOK
Polis Memuru
1971 yılında Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Dilber, babasının adı Duran’dır. Fatma, Huriye, Hatice ve Mehmet isimlerinde kardeşleri vardır. Lise mezunu ve bekar olan şehidimiz, 20 Kasım 1992 tarihinde İstanbul’da Marmara Üniversitesi kampüsünde vurularak şehit olmuştur. Mezarı Sarıoğlan ilçesi Çiftlik Kasabası Mezarlığındadır.

25. Ali TÜRKMEN
Er
1955 yılında Kayseri’de doğmuştur. Annesinin adı Hüsne, babasının adı Ahmet’tir. Gülser Hanımla evlenmiştir. 1975 yılında İzmir ilinde Bornova’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit olmuştur.

26. Bülent DEMİR
Piyade Er
1974 yılında Sarıoğlan ilçesinin Yerlikuyu köyünde doğmuştur. Annesinin adı Zeynep, babasının adı Veli’dir. 04.08.1994 tarihinde Şırnak ilinin İdil ilçesinde hain teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olmuştur.

27. Bülent AN
Er
1973 yılında Avanos’ta dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Hayriye, babasının adı Yakup’tur. 1993 yılında Diyarbakır’da görevi esnasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olmuştur.

28. Bahattin YILDIZ
Topçu Er
1971 yılında Sarız ilçesinde dünyaya gelmiştir. Anne adı Sultan, baba adı Duran’dır. 1971/133 sicil numarasına sahip olan ve vatani görevini yapan Yıldız, 1 Mart 1992 tarihinde Çanakkale ili Gelibolu ilçesinde nöbet esnasında arkadaşının tüfeğini kazara ateşlemesi sonucu şehit olmuştur. Sarız ilçesi Ayranlı köyü mezarlığına defnedilmiştir.

29. Bekar AKTUNÇ
Topçu Er
1963 yılında Kayseri’nin Talas ilçesinde doğmuştur.  Annesinin adı Şevkiye, babasının adı Mükremin’dir. Dursun, Birgül, Bayram ve Kemal isimli kardeşleri vardır. İzmir, Bergama’da 19. Topçu Alayı 1. Topçu Tabur Komutanlığında vatani görevini yaparken 30 Ocak 1985 tarihinde tatbikat sırasında tank çıkarma gemisinin batması sonucunda şehit olmuştur. Ceseti Ege Denizi’nde bulunamamıştır.


30. Baki FEDAKAR
Jandarma Onbaşı
Yozgat ili Boğazlıyan ilçesi Yazıkışla köyünde doğmuştur. Anne adı Sevim, baba adı Adem’dir. Önder, Şensoy, Ehliman, Süleyman, Atasoy, Fatih, Gönül ve Müesser isimli kardeşleri vardır.  Ailesi Kayseri’de Mimarsinan Mahallesinde ikamet etmektedir. 6 Nisan 1992 tarihinde Diyarbakır ili Silvan ilçesinde hain teröristlerle girilen çatışmada şehit olmuştur. Boğazlıyan’ın Yazıkışla köyüne defnedilmiştir.


31. Bünyamin GÜZEL
Jandarma Uzman Çavuş
1977 yılında Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Anne adı Elif, baba adı Ahmet, eşinin adı da Fatma’dır. 16.11.2006 tarihinde Bingöl ili Yayladere’de hain teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Kayseri Şehitler Mezarlığına defnedilmiştir.

32. Basri SAĞIR
Jandarma Er
1971 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi Solaklar köyünde dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Mihri, babasının adı Ömer’dir. Aydemir, Yusuf, Mehmet, Süleyman, Sabiha ve Şadiye isimli kardeşleri vardır. Emine Hanımla evlenmiştir ve 1991 doğumlu Ahmet Basri isimli bir evladı vardır. Siirt ili Eruh İlçesi Tünekpınar Jandarma Karakolu’nda görevli iken Küsitepe’den yuvarlanan çığ neticesinde 01,02.1992 tarihinde şehit olmuştur. Kayseri ili Pınarbaşı ilçesi Solaklar köyü mezarlığına defnedilmiştir.

33. Beşir SEYFİ
Jandarma Komando Er
1974 yılında Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde doğmuştur. Lise mezunu ve bekar olan Beşir Seyfi’nin anne adı Leyla, baba adı Şahin’dir. 9 Ekim 1996 tarihinde Bingöl ilinde vatani görevini yapmakta iken meydana gelen bir trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Sarıoğlan ilçesinin Yıldırım köyü mezarlığına defnedilmiştir.

34. Bekir ÖZTÜRK
Piyade Teğmen
1971 yılında Kayseri’nin Bünyan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kara Harp Okulu mezunudur ve bekardır. Anne adı Gülhan, baba adı Necmettin’dir. Kürşat ve Melahat isimli iki kardeşi vardır. 10 Haziran 1995 tarihinde Bingöl ili Genç ilçesi Suveren Aslantepe mevkiinde vatan haini teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Bünyan ilçesi Şehitler Mezarlığına defnedilmiştir.

35. Bülent YILMAZ
Piyade Komando Er
1976 yılında Kayseri’de dünyaya gelmiştir. Anne adı Fazilet, baba adı Ahmet’tir. Levent ve Soner isimli iki kardeşi vardır. Ortaokul mezunu ve bekar olan şehidimiz, 18 Haziran 1997 tarihinde Siirt’in Eruh ilçesinde hain teröristlerle çıkan silahlı bir çatışma sırasında şehit olmuştur. Kayseri Asri Mezarlığına defnedilmiştir.

36. Bekir TAŞTAN
Er
1969 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Zeynep, babasının adı Mehmet’tir. Hüsne Hanımla evlenmiştir, ortaokul mezunudur. Dürdane ve Yılmaz isimli kardeşleri vardır. Ailesi Kayseri’de Sancaktepe Mahallesinde ikamet etmektedir.
25 Ekim 1989 tarihinde vatani görevini yapmaktayken Şanlıurfa ili Bozova ilçesinde kazaen vurularak şehit olmuştur. Şarkışla ilçesine defnedilmiştir.

37. Bekir TEMEL
Jandarma Yarbay
1945 yılında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde doğmuştur. Kara Harp Okulu mezunudur. Annesinin adı Hatice, babasının adı İbrahim’dir. Sezen Hanımla evlenmiş ve bu evlilikten Ebru ve Bahadır Emre isimli iki evladı dünyaya gelmiştir. 7 Aralık 1989 tarihinde Van ili Bahçesaray ilçesi Bahçivan mevkiinde helikopterin kaza sonucu düşmesi neticesinde şehit olmuştur. Şehidimizin cenazesi ailesinin ikamet ettiği Ankara ilinde Şehitler Mezarlığına defnedilmiştir.

38. Başar DOĞAN
Polis Memuru
1969 yılında Şarkışla’da dünyaya geldi. Baba adı Hacı Osman, anne adı Senem’dir. Polis Okulu Mezunu olan Başar Doğan, Aytül Hanımla evlenmiş ve Onur ve Okan isimlerinde iki evladı dünyaya gelmiştir. 10 Mayıs 1999 tarihinde Erzurum Başkale ilçesi- Van Yolunda geçirdiği bir trafik kazası sonucunda şehit olmuştur. Ailesi Kayseri’de Caferbey Mahallesinde ikamet etmektedir.

39. Birol BULUT
Piyade Er
1973 yılında Kayseri’nin Felahiye ilçesinde doğdu. Anne adı Hayriye, baba adı Mevlit’tir. Şenol isminde bir kardeşi vardır. Birol Bulut, bekardı, lise mezunuydu ve 1973/4 tertip olarak vatani görevine başlamıştı. 6 Mart 1994 tarihinde Siirt ili Pervari ilçesi Doğanca köyü civarında el bombasının patlaması sonucu şehit olmuştur. Kayseri Asri Mezarlığına defnedilmiştir.

40. Cafer VAROL
Piyade Komando Er
1974 yılında Sarıoğlan ilçesinin Palas kasabasında dünyaya geldi. Anne adı Ayşe, baba adı Süleyman’dır.  30.03.1995 tarihinde Kuzey Irak’ta Haftayin’de teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olmuştur.

41. Cengiz TİMURCUOĞLU
Piyade Er
1971 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Anne adı Fevgiye, baba adı Osman’dır. Ortaokul mezunu ve bekardı. 11.12.1992 tarihinde Bingöl ili Hani ilçesine intikal sırasında bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonlar sırasında şehit düşmüştür.

42. Cengiz Topel İNCETÜRKMEN
Jandarma Onbaşı
1974 yılında Kayseri’de doğmuştur. Baba adı Şerafettin, anne adı Fatma’dır. 02.07.1994 tarihinde Van ili Başkale ilçesinde teröristlerle girilen çatışma esnasında şehit düşmüştür.

43. Cengiz SABUNCU
Jandarma Er
1970 yılında Kayseri’de doğdu. Annesinin adı Saniye, babasının adı Mustafa’dır. 25.10.1991 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesi Çayırlı Karakolu’nun hain teröristlerce basılması sonucunda şehit olmuştur.

44. Cuma ŞAHİN
Piyade Er
1971 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Annesinin adı Şadiye, babasının adı Osman’dır. Yaşar, Dudu, Selma ve Necla isimli kardeşleri vardır. İlkokul mezunu ve bekardı. 1974/4 tertip olarak vatani görevini yaparken Tunceli ili Mazgirt ilçesi Kıldere mevkiinde hain teröristlerle çıkan çatışma sonucunda 08.08.1996 tarihinde şehit olmuştur. Develi ilçesi Gümüşören köyü mezarlığına defnedilmiştir.

45. Cevdet ÇİFTÇİ
Jandarma Üsteğmen
1967 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. Kara Harp Okulu mezunudur ve sicil numarası 1989/104’tür. Annesinin adı Hüsna, babasının adı Fecri’dir. Hicran, Birgül, Habip, Faik ve Barış isimli kardeşleri vardır. Nurten Hanımla evliydi ve Hazar ve İrem isimlerinde iki evladı vardır. 14 Mart 1994 tarihinde Iğdır İl Jandarma Komutanlığı bölgesinde yapılan bir operasyonda hain teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Kayseri Kartal Şehitliğine defnedilmiştir. Ailesi Kayseri’de Kocatepe Mahallesinde ikamet etmektedir.

46. Celil SARIKAYA
Piyade Komando Er
1973 yılında Kayseri ili Yahyalı ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Fındık, babasının adı Abdullah’tır. Mehmet, Fatma, Mustafa, Zöhre, Osman, Hüseyin, Ramazan ve Hatice isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu ve bekardı. 1973/3 tertip olarak vatani görevini yapmakta iken Şırnak ili, Beytülşebap ilçesinde hain teröristlerle yapılan çatışmada 20.06.1994 tarihinde şehit olmuştur. Yahyalı ilçesi Yenice Mezarlığına defnedilmiştir.

47. Cemalettin VURAL
Er
1966 yılında Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde dünyaya geldi. Annesinin adı Ayşe, babasının adı Ali’dir. Süleyman isimli bir kardeşi vardır. Evliydi ve M.Ali ve Fatma isimlerinde iki çocuğu vardır. 10.10.1987 tarihinde Erzurum’da bir silah kazası sonucu şehit olmuştur. Kayseri Asri Mezarlığına defnedilmiştir.

48. Çetin SAYIN
Jandarma Er
1973 yılında Kayseri’nin Develi ilçesi Yaylacık köyünde doğmuştur. Anne adı Ayten, baba adı Mehmet’tir. 28.04.1994 tarihinde Van ili Erciş kazasında içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu şehit olmuştur. Develi ilçesi Yaylacık köyü mezarlığına defnedilmiştir.

49. Dede ÇELİK
Komiser Yardımcısı
1944 yılında Niğde’de doğdu. Anne adı Ümmügülsüm, baba adı Ömer’dir. Lise mezunuydu, Hatice Hanım’la evliydi ve Yalçın, Yıldıray ve Nermin isimlerinde üç çocuğu vardır. 31 Mart 1980 tarihinde Manisa ili Salihli ilçesinde görevi başındayken bomba imhası sırasında bombanın patlaması sonucu şehit olmuştur. Niğde ili Hacıbeyli köyüne defnedilmiştir. Ailesi Kayseri’de Aydınlıkevler Mahallesinde ikamet etmektedir.

50. Durmuş TARIM
Jandarma Er

1971 yılında Kayseri’nin Sarız ilçesinde doğdu. Baba adı Ramazan, anne adı Fatiş’tir. Nur, Yusuf, Ergen, Bircan, Gülcan, Elif ve Emrah isimlerinde kardeşleri vardır. İlkokul mezunu ve bekardı. 1971/3 tertip olarak vatani görevini yürütürken  15 Mayıs 1992 tarihinde Şırnak ili Uludere İlçesi Taşdelen Işıkveren mevkiinde hain teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Kemer köyü mezarlığına defnedilmiştir.

Yorumlar